15:30

Vendelsö IK

Referat: Västerhaninge IF - Vendelsö IK

Starkt att få med sig en pinne efter hur matchen utvecklade sig.
Vendelsö spelade lågt och skickade bollarna ut på sina duktiga yttrar, främst på vår vänsterkant och det skulle betala sig. 0-1 efter 20 passivt Västerhaningeförsvar gjorde att Vendelsö tog ledningen, 0-2 åtta minuter senare en karbonpapperskopia på det första målet.

Sen hände det som skulle prägla matchen. Elvir löper på vänsterkanten med en Vendelsöspelare i hälarna sparkas gång på gång och skulle lätt kunna fått en fyra fem frisparkar på vägen fram men domaren låter okänsligt spelet gå. Istället blir det tumult och Elvir blir korrekt utvisad. Tio man 60 minuter kvar av matchen samt ett 0-2 underläge, tufft mycket tufft.

Andra halvlek Vendelsö backar hem trots att man är en man mer och försöker slå vakt om ledningen. Västerhaninge går ned på en trebackslinje och försöker spela ett rakare spel med två forwards. I den 55:e så dunkar Emil Stahl dit reduceringen på pass av Fredrik nu är det kontakt och Vendelsö börjar darra. Vedran som kommit in blir nedsparkad i straffområdet men domaren var inte på vår sida i den här matchen.

Vendelsö får en del omställningslägen som dom kanske borde ha förvaltat på ett bättre sätt.

I den 88:e en stenhård nick av Emil där Vendelsös keeper får briljera. Var det sista chansen? Det skulle komma mer , mycket mer.

I den 89:e hittar domaren en straffspark för Vendelsö med betoning på "hittade". Straffen slås till höger om Nutte men han är där och kan parera, rättvisa skipad. På övertid frispark för Västerhaninge bollen lyfts in i straffområdet kommer ut och där är Nille och trycker upp bollen i nättaket 2-2 och matchen är över.

Vi är glada och stolta att vi kunde komma tillbaka trots 0-2 underläge och en man kort i mer än sextio minuter. Tyder på att det finns karaktär i laget. Vi har nu spelat 5 matcher och i 4 av dessa har vi vunnit andra halvlek med minst två mål per match, starkt.